Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wdzięczne kwiaty w pełni zbiorów. Dziś proponuję kompot, dobry na ciepło i zimno z kostkami lodu. Proponuję trochę kwiatów zamrozić i cieszyć się takim kompotem w zimowe dni.
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 19
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 246
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 82
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 100
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 19
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 246
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 82
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 100
Składniki
Kwiaty zbieramy o rano i tylko te w pełnym rozkwicie. Opłukane kwiaty zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem lub miodem. Soku tyko kilka kropel, ponieważ begonia sama w sobie jest kwaskowa. Dekorujemy świeżymi kwiatami, które też oczywiście zjadamy.