Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wdzięczne kwiaty w pełni zbiorów. Dziś proponuję kompot, dobry na ciepło i zimno z kostkami lodu. Proponuję trochę kwiatów zamrozić i cieszyć się takim kompotem w zimowe dni.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 508
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 107
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 170
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 508
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 107
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 170
Składniki
Kwiaty zbieramy o rano i tylko te w pełnym rozkwicie. Opłukane kwiaty zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem lub miodem. Soku tyko kilka kropel, ponieważ begonia sama w sobie jest kwaskowa. Dekorujemy świeżymi kwiatami, które też oczywiście zjadamy.