Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z begonii

Kompot z begonii

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 19923

Dodano:

Odsłon: 344

Wdzięczne kwiaty w pełni zbiorów. Dziś proponuję kompot, dobry na ciepło i zimno z kostkami lodu. Proponuję trochę kwiatów zamrozić i cieszyć się takim kompotem w zimowe dni.

Składniki

  • 20-25 kwiatów begonii stale kwitnącej + do dekoracji
  • 1 l wody
  • sok z cytryny
  • cukier lub miód
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z begonii

Przygotowanie

  1. Kwiaty zbieramy o rano i tylko te w pełnym rozkwicie.
    Opłukane kwiaty zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
    Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem lub miodem.
    Soku tyko kilka kropel, ponieważ begonia sama w sobie jest kwaskowa.
    Dekorujemy świeżymi kwiatami, które też oczywiście zjadamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń