Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wdzięczne kwiaty w pełni zbiorów. Dziś proponuję kompot, dobry na ciepło i zimno z kostkami lodu. Proponuję trochę kwiatów zamrozić i cieszyć się takim kompotem w zimowe dni.
Polecam.
Odsłon: 1280
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1148
Polecam.
Odsłon: 1280
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1148
Składniki
Kwiaty zbieramy o rano i tylko te w pełnym rozkwicie. Opłukane kwiaty zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem lub miodem. Soku tyko kilka kropel, ponieważ begonia sama w sobie jest kwaskowa. Dekorujemy świeżymi kwiatami, które też oczywiście zjadamy.