Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wdzięczne kwiaty w pełni zbiorów. Dziś proponuję kompot, dobry na ciepło i zimno z kostkami lodu. Proponuję trochę kwiatów zamrozić i cieszyć się takim kompotem w zimowe dni.
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4574
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 136
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4574
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 136
Składniki
Kwiaty zbieramy o rano i tylko te w pełnym rozkwicie. Opłukane kwiaty zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem lub miodem. Soku tyko kilka kropel, ponieważ begonia sama w sobie jest kwaskowa. Dekorujemy świeżymi kwiatami, które też oczywiście zjadamy.