Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój,lekko korzenny,na ciepło rozgrzewa,na zimno chłodzi. Ekspresowy do zrobienia:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć ogryzki i pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki ( oprócz cynamonu) umieścić w garnku i zagotować (ilość cukru zależy od słodkości jabłek,dlatego najpierw dodać mniej i w razie potrzeby dosłodzić).
Na średnim ogniu gotować kompot przez około 10-15 minut,aż jabłka zmiękną.
Doprawić kompot cynamonem,gotować jeszcze chwilę,następnie serwować na ciepło lub ostudzić,a następnie schłodzić w lodówce.