Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój,lekko korzenny,na ciepło rozgrzewa,na zimno chłodzi. Ekspresowy do zrobienia:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć ogryzki i pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki ( oprócz cynamonu) umieścić w garnku i zagotować (ilość cukru zależy od słodkości jabłek,dlatego najpierw dodać mniej i w razie potrzeby dosłodzić).
Na średnim ogniu gotować kompot przez około 10-15 minut,aż jabłka zmiękną.
Doprawić kompot cynamonem,gotować jeszcze chwilę,następnie serwować na ciepło lub ostudzić,a następnie schłodzić w lodówce.