Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jest bardzo smaczny i aromatyczny, no i oczywiście zdrowy.
słoiki, duży garnek do pasteryzacji
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3350
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 901
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1178
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3350
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 901
Składniki
Śliwki mirabelki umyj pod bieżącą wodą . Napełnij nimi słoiki do połowy lub trochę więcej. Dodaj cukier ( ja dałem półtorej łyżki na słoik ), zalej wodą do pełna ( oczywiście zostaw 2 - 3 cm wolnego miejsca od brzegu słoja ). Słoiki zamknij wieczkami, pasteryzuj przez 10 - 15 minut w wodzie o temperaturze 80 - 85 C. Słoiki z kompotem przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu. Kompot jest smaczny, aromatyczny, kwaskowaty. Ja użyłem mirabelek żółtych oraz czerwonych.