Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot z rabarbaru. Można podawać go na gorąco do obiadu lub na zimno jako orzeźwiający napój - w każdej wersji smakuje rewelacyjnie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118463
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118463
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2312
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Składniki
Rabarbar płuczemy pod zimną wodą. Odcinamy liście. Łodygi kroimy na kawałki o długości 2-3 cm.
Do garnka wsypujemy cukier i podgrzewamy go do momentu kiedy lekko się zarumieni. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i całość dusimy przez około 3-4 minuty.
Do garnka wlewamy wodę, kompot gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy.
Gotowy kompot przecedzamy przez gęste sito i przelewamy do dzbanka. Możemy dodać do środka kilka kawałków pokrojonego, surowego rabarbaru. Kompot z rabarbaru możemy serwować od razu po przygotowaniu (jeszcze ciepły) lub po ostygnięciu.