Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot z rabarbaru. Można podawać go na gorąco do obiadu lub na zimno jako orzeźwiający napój - w każdej wersji smakuje rewelacyjnie.
Rabarbar płuczemy pod zimną wodą. Odcinamy liście. Łodygi kroimy na kawałki o długości 2-3 cm.
Do garnka wsypujemy cukier i podgrzewamy go do momentu kiedy lekko się zarumieni. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i całość dusimy przez około 3-4 minuty.
Do garnka wlewamy wodę, kompot gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy.
Gotowy kompot przecedzamy przez gęste sito i przelewamy do dzbanka. Możemy dodać do środka kilka kawałków pokrojonego, surowego rabarbaru. Kompot z rabarbaru możemy serwować od razu po przygotowaniu (jeszcze ciepły) lub po ostygnięciu.
Ciąg dalszy zabawy z kolorami... ciekawy smak i zaskakująca barwa ! ! !
Odsłon: 5115
Kompot z rabarbaru jest idealny na ciepłe i upalne dni. Jest on wspomnieniem...
Odsłon: 759
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1098
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 142
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 177
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1098
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 142
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 177
Składniki
Rabarbar płuczemy pod zimną wodą. Odcinamy liście. Łodygi kroimy na kawałki o długości 2-3 cm.
Do garnka wsypujemy cukier i podgrzewamy go do momentu kiedy lekko się zarumieni. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i całość dusimy przez około 3-4 minuty.
Do garnka wlewamy wodę, kompot gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy.
Gotowy kompot przecedzamy przez gęste sito i przelewamy do dzbanka. Możemy dodać do środka kilka kawałków pokrojonego, surowego rabarbaru. Kompot z rabarbaru możemy serwować od razu po przygotowaniu (jeszcze ciepły) lub po ostygnięciu.
Przepisy Napoje
Napoje
Domowa lemoniada z syropem miętowym
Napoje
KOKTAJL Z BURAKA
Napoje
Kawa melange
Napoje
Nalewka chrzanowa
Domowa lemoniada z syropem miętowym
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 147
KOKTAJL Z BURAKA
Pomaga on między innymi w obniżeniu ciśnienia krwi i posiada właściwości prze...
Odsłon: 245