Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot z rabarbaru. Można podawać go na gorąco do obiadu lub na zimno jako orzeźwiający napój - w każdej wersji smakuje rewelacyjnie.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2545
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 506
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52621
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 578
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2545
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 506
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52621
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 578
Składniki
Rabarbar płuczemy pod zimną wodą. Odcinamy liście. Łodygi kroimy na kawałki o długości 2-3 cm.
Do garnka wsypujemy cukier i podgrzewamy go do momentu kiedy lekko się zarumieni. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i całość dusimy przez około 3-4 minuty.
Do garnka wlewamy wodę, kompot gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy.
Gotowy kompot przecedzamy przez gęste sito i przelewamy do dzbanka. Możemy dodać do środka kilka kawałków pokrojonego, surowego rabarbaru. Kompot z rabarbaru możemy serwować od razu po przygotowaniu (jeszcze ciepły) lub po ostygnięciu.