Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ugotowania kompotu użyłam mięty, goździków i skórki z mandarynki. Idealny kompot na świąteczny stół.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4113
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73455
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 553
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15637
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4113
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73455
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 553
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15637
Składniki
Suszone jabłka płuczemy w wodzie, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy skórkę z mandarynki lub pomarańczy bez białego albedo, goździki. Gdy kompot zacznie się gotować do garnka dodajemy saszetki mięty, cukier (słodzimy do smaku). Kompot gotujemy 10 minut. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy saszetki mięty. Kompot najlepiej smakuje ostudzony. Smacznego!!!