Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszu nieodłącznie kojarzy się z wigilijną wieczerzą. Nie dość, że gasi pragnienie to jeszcze wspomaga trawienie, co przy świątecznym obżarstwie jest bardzo wskazane. Jednak nie każdy przepada za jego specyficznym smakiem. Dlatego polecam wzbogacić kompot o aromatyczne przyprawy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Owoce suszone umyć, zalać zimną (woda powinna przykryć owoce, około 1,5litra), przegotowaną wodą na 2-3 godziny. Potem zagotować z cynamonem, goździkami, dodając przyprawy do smaku, rodzynki i żurawinę. Gotować około pół godziny, na średnim ogniu pod przykryciem, aż owoce będą miękkie, a kompot aromatyczny. Po tym czasie dodać miód. Garnek z kompotem zdjąć z ognia odstawiać do wystygnięcia. Podawać schłodzony po obfitym posiłku.
Polecam :)