Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych napojów, czyli kompot z winogron. Najlepiej smakować będzie oczywiście ten przyrządzony z owoców w naszego ogrodu. Świetnie sprawdzi się również podczas jesienno-zimowych miesięcy. Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7676
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2850
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7676
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2850
Składniki
Winogrona umyj i osusz, włóż do wyparzonych i czystych słoików do 3/4 ich wysokości.
Wsyp po jednej dużej łyżce cukru. Słoiki uzupełnij gorącą, przegotowaną wodą. Następnie dobrze je zakręć i dokładnie potrząśnij słoikiem, aby cukier się rozpuścił.
Na spód dużego garnka ułóż ściereczkę, słoiki wstaw pokrywkami do dołu. Zalej wodą do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzuj przez kwadrans od zagotowania wody.