Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych napojów, czyli kompot z winogron. Najlepiej smakować będzie oczywiście ten przyrządzony z owoców w naszego ogrodu. Świetnie sprawdzi się również podczas jesienno-zimowych miesięcy. Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 77
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 66
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 60
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 77
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 38
Składniki
Winogrona umyj i osusz, włóż do wyparzonych i czystych słoików do 3/4 ich wysokości.
Wsyp po jednej dużej łyżce cukru. Słoiki uzupełnij gorącą, przegotowaną wodą. Następnie dobrze je zakręć i dokładnie potrząśnij słoikiem, aby cukier się rozpuścił.
Na spód dużego garnka ułóż ściereczkę, słoiki wstaw pokrywkami do dołu. Zalej wodą do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzuj przez kwadrans od zagotowania wody.