Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych napojów, czyli kompot z winogron. Najlepiej smakować będzie oczywiście ten przyrządzony z owoców w naszego ogrodu. Świetnie sprawdzi się również podczas jesienno-zimowych miesięcy. Do jego przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 112
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5671
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2704
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 112
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5671
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2704
Składniki
Winogrona umyj i osusz, włóż do wyparzonych i czystych słoików do 3/4 ich wysokości.
Wsyp po jednej dużej łyżce cukru. Słoiki uzupełnij gorącą, przegotowaną wodą. Następnie dobrze je zakręć i dokładnie potrząśnij słoikiem, aby cukier się rozpuścił.
Na spód dużego garnka ułóż ściereczkę, słoiki wstaw pokrywkami do dołu. Zalej wodą do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzuj przez kwadrans od zagotowania wody.