Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenna nalewka z aronii"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Składniki
Aronię myję, wkładam na 24 godz. do zamrażarki. Następnie wsypuję owoce do słoja, a gdy się rozmrożą, zasypuję cukrem, dodaję rozciętą laskę wanilii, korę cynamonu, goździki oraz sok z cytryny. Słój zakręcam, potrząsam.
Odstawiam nalewkę w ciepłe miejsce na 2 dni, potrząsam słojem, by cukier się rozpuścił. Dodaję alkohol. Odstawiam ją na miesiąc. Przecedzam, rozlewam do butelek, odstawiam na 2-3 miesiące.
Genowefa Kamizela z Łabędziowa
25 min • Porcja ok. 180 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 złŹródło: Kobieta i życie