Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-11-2023
Kwas buraczany jest naturalnym środkiem oczyszczającym wątrobę z toksyn. Pij go przez kilka miesięcy, a Twoja wątroba będzie jak nowa.
duży słój, ostry nożyk, sitko, łyżka stołowa
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 66
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14364
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 126
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 66
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14364
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 126
Składniki
Buraki dokładnie umyj, usuń ogonek i część, z której wyrastały liście ( nie musisz obierać ze skórki ), pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Do dużego słoja, a najlepiej garnka z kamionki wrzuć ziarna pieprzu, ziela angielskiego, listki laurowe i obrany czosnek. Następnie dodaj pokrojone buraki.
Wodę zagotuj, rozpuść w niej sól, odstaw do wystygnięcia. Wystudzoną wodą zalej buraczki tak, aby wszystkie były pod wodą . Słój zamknij wieczkiem i odstaw w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej. Co dzień sprawdzaj, aby buraczki były pod wodą , gdy będą wystawać, mogą zacząć się psuć. Słój powinien stać około 5 - 7 dni.
Gdy buraczki będą już ukiszone, piana nie będzie się pojawiać. Następnie przecedź przez gęste sitko lub gazę , rozlej do butelek, szczelnie zakorkuj. Przechowuj w lodówce nie dłużej niż 6-7 dni.
Pij 1szklankę kwasu dziennie. Gdyby miał zbyt mocny smak możesz go trochę rozcieńczyć przegotowaną i wystudzoną wodą . Kwas buraczany jest naturalnym środkiem oczyszczającym wątrobę z toksyn. Pij go przez kilka miesięcy, a Twoja wątroba będzie jak nowa.
Życzę dużo zdrowia !