Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię lemoniadę rabarbarową, bo ma swój charakterystyczny posmak i nie zakwasza mnie tak jak czysta cytrynowa.Gdy używam syropu nie dosładzam już dodatkowo napoju.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
LEMONIADA RABARBAROWA Do wody wycisnąć sok z cytryn. Dodać syrop rabarbarowy i wymieszać. Do dzbanka wrzucić kilka listków mięty i kostek lodu. Dodatkowo można dodać kilka plasterków cytryn.
SYROP RABARBAROWY Rabarbar wymyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Wszystko doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 20-25 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut do ochłodzenia. Odcedzić przez szmatkę syrop od rabarbaru. Syrop przelać do butelki.