Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię lemoniadę rabarbarową, bo ma swój charakterystyczny posmak i nie zakwasza mnie tak jak czysta cytrynowa.Gdy używam syropu nie dosładzam już dodatkowo napoju.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
LEMONIADA RABARBAROWA Do wody wycisnąć sok z cytryn. Dodać syrop rabarbarowy i wymieszać. Do dzbanka wrzucić kilka listków mięty i kostek lodu. Dodatkowo można dodać kilka plasterków cytryn.
SYROP RABARBAROWY Rabarbar wymyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Wszystko doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 20-25 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut do ochłodzenia. Odcedzić przez szmatkę syrop od rabarbaru. Syrop przelać do butelki.