Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię lemoniadę rabarbarową, bo ma swój charakterystyczny posmak i nie zakwasza mnie tak jak czysta cytrynowa.Gdy używam syropu nie dosładzam już dodatkowo napoju.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
LEMONIADA RABARBAROWA Do wody wycisnąć sok z cytryn. Dodać syrop rabarbarowy i wymieszać. Do dzbanka wrzucić kilka listków mięty i kostek lodu. Dodatkowo można dodać kilka plasterków cytryn.
SYROP RABARBAROWY Rabarbar wymyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Wszystko doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 20-25 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut do ochłodzenia. Odcedzić przez szmatkę syrop od rabarbaru. Syrop przelać do butelki.