Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuz ma bardzo dużo zalet, między innymi doskonale gasi pragnienie w upalne dni.W połączeniu z sokiem z cytryny i cukrem tworzy pyszną lemoniadę dla każdego. Polecam!
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 65
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 160
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 40
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 186
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 65
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 160
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 40
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 186
Składniki
Naszykować składniki i przygotować syrop z cukru, tzn. w połowie szklanki wody rozpuścić pół szklanki cukru, podgrzewając na małym ogniu, wystudzić.
Arbuza zmiksować w blenderze, dodać sok z cytryny, 3 łyżki syropu z cukru i wodę mineralną. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową lemoniadę wlać do szklaneczek, wrzucić parę kostek lodu i popijać przez rurkę. Życzę SMACZNEJ ochłody!