Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuz ma bardzo dużo zalet, między innymi doskonale gasi pragnienie w upalne dni.W połączeniu z sokiem z cytryny i cukrem tworzy pyszną lemoniadę dla każdego. Polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13277
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2601
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4771
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13277
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2601
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4771
Składniki
Naszykować składniki i przygotować syrop z cukru, tzn. w połowie szklanki wody rozpuścić pół szklanki cukru, podgrzewając na małym ogniu, wystudzić.
Arbuza zmiksować w blenderze, dodać sok z cytryny, 3 łyżki syropu z cukru i wodę mineralną. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową lemoniadę wlać do szklaneczek, wrzucić parę kostek lodu i popijać przez rurkę. Życzę SMACZNEJ ochłody!