Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuz ma bardzo dużo zalet, między innymi doskonale gasi pragnienie w upalne dni.W połączeniu z sokiem z cytryny i cukrem tworzy pyszną lemoniadę dla każdego. Polecam!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Naszykować składniki i przygotować syrop z cukru, tzn. w połowie szklanki wody rozpuścić pół szklanki cukru, podgrzewając na małym ogniu, wystudzić.
Arbuza zmiksować w blenderze, dodać sok z cytryny, 3 łyżki syropu z cukru i wodę mineralną. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową lemoniadę wlać do szklaneczek, wrzucić parę kostek lodu i popijać przez rurkę. Życzę SMACZNEJ ochłody!