Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale gasi pragnienie. Orzeźwiająca, pełna smaku lemoniada z kwiatów lawendy z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Wypróbujcie ten przepis latem, a nie pożałujecie
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22912
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15327
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22912
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15327
Składniki
Do przygotowania lemoniady możemy korzystać świeże kwiaty z lawendy zebrane w ogrodzie lub suszone, zakupione np. w aptece lub sklepie zielarskim. Przygotowanie lemoniady zaczynamy od zagotowania wody z cukrem, sokiem z cytryny i kwiatami lawendy.
Zagotowaną mieszankę przelewamy przez gazę prosto do butelek. Gotowy syrop studzimy, przechowujemy w lodówce do dwóch tygodni.
Aby zrobić lemoniadę, wystarczy dwie łyżki syropu zalać szklanką wody, dodać kostki lodu i cytrynę. Smacznego!