Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale gasi pragnienie. Orzeźwiająca, pełna smaku lemoniada z kwiatów lawendy z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Wypróbujcie ten przepis latem, a nie pożałujecie
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 8
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 339
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 8
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 339
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Składniki
Do przygotowania lemoniady możemy korzystać świeże kwiaty z lawendy zebrane w ogrodzie lub suszone, zakupione np. w aptece lub sklepie zielarskim. Przygotowanie lemoniady zaczynamy od zagotowania wody z cukrem, sokiem z cytryny i kwiatami lawendy.
Zagotowaną mieszankę przelewamy przez gazę prosto do butelek. Gotowy syrop studzimy, przechowujemy w lodówce do dwóch tygodni.
Aby zrobić lemoniadę, wystarczy dwie łyżki syropu zalać szklanką wody, dodać kostki lodu i cytrynę. Smacznego!