Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale gasi pragnienie. Orzeźwiająca, pełna smaku lemoniada z kwiatów lawendy z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Wypróbujcie ten przepis latem, a nie pożałujecie
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1191
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1191
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Do przygotowania lemoniady możemy korzystać świeże kwiaty z lawendy zebrane w ogrodzie lub suszone, zakupione np. w aptece lub sklepie zielarskim. Przygotowanie lemoniady zaczynamy od zagotowania wody z cukrem, sokiem z cytryny i kwiatami lawendy.
Zagotowaną mieszankę przelewamy przez gazę prosto do butelek. Gotowy syrop studzimy, przechowujemy w lodówce do dwóch tygodni.
Aby zrobić lemoniadę, wystarczy dwie łyżki syropu zalać szklanką wody, dodać kostki lodu i cytrynę. Smacznego!