Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, nalewka owocowa. Na pewno ucieszy nie jednego miłośnika owoców lasu
Dojrzałe dorodne owoce przebierz i oczyść z szypułek, zmiksuj je lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier i wanilię, dokładnie wymieszaj i przełóż do suchego, wyparzonego słoja lub emaliowanego rondelka. Przykryj naczynie gazą i pozostaw na dwa dni w ciepłym, słonecznym miejscu.
Następnie wlej spirytus i dobrze wymieszaj. Po 3 dniach przecedź przez sito wyłożone watą zawiniętą w jałową gazę. Szczelnie zakorkuj i odstaw na tydzień do sklarowania. Gdy osad opadnie na dno, ostrożnie przesącz płyn przez filtr. Przelej do wyparzonych butelek, szczelnie zamknij i odstaw na 6 miesięcy w ciemne miejsce. Podobnie możesz przygotować likier z derenia, czeremchy czy kaliny.
Nalewka o bardzo aromatycznym zapachu i mocnym smaku kawy. Kawówka idealnie p...
Odsłon: 20522
Zaskakująco dobra nalewka z mango.
Odsłon: 1583
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 86
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 184
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 86
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 184
Składniki
Dojrzałe dorodne owoce przebierz i oczyść z szypułek, zmiksuj je lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier i wanilię, dokładnie wymieszaj i przełóż do suchego, wyparzonego słoja lub emaliowanego rondelka. Przykryj naczynie gazą i pozostaw na dwa dni w ciepłym, słonecznym miejscu.
Następnie wlej spirytus i dobrze wymieszaj. Po 3 dniach przecedź przez sito wyłożone watą zawiniętą w jałową gazę. Szczelnie zakorkuj i odstaw na tydzień do sklarowania. Gdy osad opadnie na dno, ostrożnie przesącz płyn przez filtr. Przelej do wyparzonych butelek, szczelnie zamknij i odstaw na 6 miesięcy w ciemne miejsce. Podobnie możesz przygotować likier z derenia, czeremchy czy kaliny.
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl z truskawek i banana
Napoje
Domowa lemoniada z syropem miętowym
Napoje
KOKTAJL Z BURAKA
Napoje
Kawa melange
Koktajl z truskawek i banana
Chcesz przygotować zdrowy deser, a może masz ochotę na szybkie śniadanie w fo...
Odsłon: 95
Domowa lemoniada z syropem miętowym
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 293