Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kojarzy się ze świętami. Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1448
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2171
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1448
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2171
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodajemy mleko, dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Na końcu dodajemy spirytus. Dobrze wszystko mieszamy łyżką. Gotowy likier przelewamy do butelek i wkładamy je na dobę do lodówki. Godzinę przed podaniem wyjmujemy likier z lodówki i podajemy w temperaturze pokojowej.