Do góry

Napoje Przepis na:

Likier cytrynowo-kawowy

Likier cytrynowo-kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 3594

pyszny likier cytrynowy z nutą kawy

Składniki

  • 2-duże cytryny
  • 4 dag kawy ziarnistej
  • 20 dag cukru
  • 1 szkl spirytusu 96%
  • 1 szkl wody
  • lub 1/2 l.wódki
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. cytryny szorujemy i sparzamy nacinamy i w nacięcia wkładamy ziarnka kawy.Następnie wkładamy do słoika wsypujemy cukier resztę kawy i zalewamy płynem bądź to spirytusem z wodą lub wódką zakręcamy i potrząsamy słoikiem zostawiamy na 6 tyg.nie zapominając co dzień potrząsnąć słoikiem

  2. po 6 tyg zlewamy nalew owoce wyciskamy i łączymy z nalewem filtrujemy i przelewamy do butelek zakręcamy i odkładamy na 2-3 miesiące żeby się"przegryzło" SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 stycznia 2014 Nigdy nie rozbiłam sama alkoholu (tylko gęste likiery) i dlatego mam pytanie laika - jak mam wycisnąć te cytryny? Tak jak wyciska się sok z cytryny - przekroić na pół i wycisnąć cały sok "na maksa"? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 grudnia 2013 ja jestem bardzo niecierpliwy,ale jak żona schowa ,pewnie nie znajdę:):)
Ale jaka pózniej będzie degustacja,zapach cytryn i kawy.....mniammmmm

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 grudnia 2013 Długie czekanie ";) . Chyba warto tyle poczekać? a potem jaka degustacja..... Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń