Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 327
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2566
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 327
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2566
Składniki
Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień. Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno "wyciskając". Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane - dokładnie mieszamy lub miksujemy. Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody. Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy. Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.