Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 94
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 307
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9592
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 94
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 307
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9592
Składniki
Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień. Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno "wyciskając". Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane - dokładnie mieszamy lub miksujemy. Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody. Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy. Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.