Do góry

Napoje Przepis na:

Likier kokosowy

Likier kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1729

Dodano:

Odsłon: 13136

Pyszny i kremowy

Składniki

  • 200ml spirytusu 100g wiórek kokosowych, 400ml mleka kokosowego
  • 530g mleka skondensowanego słodzonego dodatkowo: 50ml wody
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Likier kokosowy

Przygotowanie

  1. Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień.
    Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno "wyciskając".
    Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane
    - dokładnie mieszamy lub miksujemy.
    Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody.
    Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy.
    Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MP3-ka 26 stycznia 2014 Można, ale musisz dać jej więcej.. i wtedy smak kokosu będzie bardziej rozcieńczony..

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 stycznia 2014 A czy można zastąpić spirytus wódką?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 23 stycznia 2014 Brzmi pysznie, do tego proste w wykonaniu. W sposobie przygotowania piszesz o mleczku kokosowym, w składnikach go nie ma (?)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 23 stycznia 2014 Zabieram przepis, bo ostatnio mam chętkę na takie likiery :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń