Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2969
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3900
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19831
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2969
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4122
Składniki
Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień. Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno "wyciskając". Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane - dokładnie mieszamy lub miksujemy. Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody. Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy. Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.