Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa i delikatna biała rozkosz :-) od dzisiaj mój ulubiony likier (pobił nawet krówkowy :-) )
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1509
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27615
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3065
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4470
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1509
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27615
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3065
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4470
Składniki
spirytus wymieszać z wodą. Do słoika litrowego wsypać wiórki i zalać je mieszanką spirytusu i wody, zakręcić i odstawic na ok. 5 dni (2 razy dziennie wstrząsać). Po 5 dniach mieszankę przecedzić przez gazę, mocną odcisnąć*. Do powstałego płynu dodać mleko skondensowane słodzone, dobrze wymieszać do połączenia się składników. Następnie dodać mleko niesłodzone, wymieszać, dodać mleczko kokosowe, wymieszac i jeszcze raz przecedzić przez gazę aby pozbyć się ewentualnych grudek z mleczka kokosowego. Likier przelać do butelek (wyszło ok. 1, 5l). Można degustować odrazu ale lepsze jest na drugi dzień (ja oczywiście nie wytrzymałam i próbowałam natychmiast po zrobieniu :-)) * odciśnięte wiórki można wykorzystać do deserów.