Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ok 0,75 l kukułkówki
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do garnka , wrzucamy cukierki i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Ważne aby cały czas mieszać mleko z cukierkami bo kukułki mocno przywierają do garnka
Po rozpuszczeniu cukierków odstawiamy garnek do całkowitego ostygiecia
Po ostygnięciu dolewamy do mleka wódki , mieszamy i ........smacznego :)