Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ok 0,75 l kukułkówki
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 133
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 133
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Mleko skondensowane wlewamy do garnka , wrzucamy cukierki i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Ważne aby cały czas mieszać mleko z cukierkami bo kukułki mocno przywierają do garnka
Po rozpuszczeniu cukierków odstawiamy garnek do całkowitego ostygiecia
Po ostygnięciu dolewamy do mleka wódki , mieszamy i ........smacznego :)