Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1032
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17998
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1032
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17998
Składniki
Mleko słodzone gotować przez 2 godz na małym ogniu - wystudzić
Mleko niesłodzone wylać z puszki i zagotować, zaparzyć nim kawę - wystudzić.
Mleko z kawą oraz gęstą zawartość puszek z mleka słodzonego zmiksować na gładko pod koniec powoli dodawać spirytus ciągle miksując ... i właściwie gotowe.
Najlepiej smakuje jak się przegryzie ( 2-3 tyg) podane z lodem i posypane kawą - do kawki lub po prostu .....do towarzystwa.