Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1742
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1742
Składniki
Owoce umyć, usunąć szypułki, oczyścić z pestek. Wrzucić do dużego słoja lub gąsiora razem ze skórką pomarańczy i cynamonem (pamiętajmy, by przed obraniem pomarańczy koniecznie sparzyć ją i wyszorować, inaczej zawarte w skórce chemikalia mog popsuć smak likieru!).
Przygotowane owoce zalać spirytusem wymieszanym z winiakiem. Naczynie zamknąć, postawić na nasłonecznionym parapecie i zostawić na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewkę przefiltrować. 3. Wodę z miodem wlać do rondelka, mieszając ugotować gęsty syrop. Stopniowo dodać nalewkę. Gotowy likier wlać do słoja, szczelnie zakręcić, odstawić na 3 dni. Ponownie przefiltrować, rozlać do butelek, zakorkować. Odstawić na 2-3 miesiące.