Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodki likier z masy kajmakowej :)
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 85
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 79
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 201
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 85
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 79
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 201
Składniki
Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas, by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia. Gdy puszka będzie już całkowicie zimna, wylewamy masę kajmakową do miski i blendujemy z wódką. Gotowy likier przelewamy do butelki. Likier przechowujemy w lodówce. Smacznego! ;)