Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodki likier z masy kajmakowej :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11960
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 131
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8745
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155434
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11960
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 131
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8745
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155434
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Składniki
Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 3 godziny(uzupełniamy wodę co jakiś czas, by puszka była pod wodą). Po ugotowaniu, odstawiamy puszkę z mlekiem do wystygnięcia. Gdy puszka będzie już całkowicie zimna, wylewamy masę kajmakową do miski i blendujemy z wódką. Gotowy likier przelewamy do butelki. Likier przechowujemy w lodówce. Smacznego! ;)