Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likiery to mocne, słodkie i bardzo aromatyczne alkohole, sporządzane ze świeżych lub suszonych owoców, a także z ziół i kwiatów. Mój likier jest z wiśni i muszę przyznać, że smak i zapach tuż po przyrządzeniu był znakomity, a po dwóch miesiącach będzie jeszcze lepszy i mocniejszy.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2225
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2225
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
Umyte wiśnie i liście zalać wodą i gotować na małym ogniu 40 minut. odstawić na 24 godziny. Na drugi dzień odcedzić przez sito i wsypać cukier. Zagotować co jakiś czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego syropu pomału wlewać spirytus. Zamieszać i rozlać do butelek.
Likier należy wstawić w ciemne miejsce wpokojowej temperaturze na co najmnie dwa miesiące. Im dłużej postoi, tym będzie mocniejszy i bardziej aromatyczny. Idealnie nadaje się na babski wieczór. Życzę SMACZNEGO! degustowania.