Do góry

Napoje Przepis na:

Maślanka jagodowa z dynią.

Maślanka jagodowa z dynią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16022

Dodano:

Odsłon: 255

Maślanka jest bogatym źródłem wapnia, zawiera wiele witaminy B, wspomaga pracę jelit. Ale najważniejszym jej atutem jest niska zawartość tłuszczu. Oddziałując korzystnie na organizm ludzki, jednocześnie nie tuczy (100 g maślanki dostarcza tylko 34 kcal)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Dynię obrać, pokroić w plastry i przetrzeć blenderem. Następnie wymieszać z maślanką, posłodzić według uznania i wrzucić zmiażdżone jagody, po czym mocno schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń