Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowolność wykorzystania - na ciepło, na zimno, jako baza do kawy mrożonej lub budyniu. Ale najlepsze jest SOLO! Polecam
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 448
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2121
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 28
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 876
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 448
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2121
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 28
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 876
Składniki
Do garnka wlać 4 szklanki mleka, wrzucić laskę wanilii, wsypać cukier waniliowy i zwykły. Gotować na małym (naprawdę małym) ogniu, aż mleko się zagotuje, czyli około 15 min. Wyjąć laskę wanilii a mleko rozlać do 4 szklanek. Podawać z bezikami. Można też odstawić do wystygnięcia, i podawać z lodami waniliowymi, w szklankach koktajlowych. Albo .... to w przepisie na mrożoną kawę "Kawka dla Beti" :). Smacznego