Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja koleżanka robi taką cafe latte przy użyciu expresu, ale jak ktoś nie posiada profesjonalnego urządzenia to trzeba sobie radzić w inny sposób używając do tego spieniacza ręcznego. Fajny gadżet i do tego nie drogi, a tyle radości może dać.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7671
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2675
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7671
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2675
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Mleko w szklance podgrzewamy w mikrofali uważając by się nie zagotowało (ja podgrzewam około 25 sekund na najwyższym stopniu).
Kawę zalewamy wrzącą woda i dokładnie mieszamy.
Podgrzane mleko spieniamy około 1 minuty przy użyciu spieniacza ręcznego.
Do szklanki ze spienionym mlekiem po łyżce wlewamy gorącą kawę, tak aby mleko się nam ładnie rozwarstwiło.
Smacznego !!!