Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spożywana w niewielkich ilościach nalewka imbirowa pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu, poprawia krążenie. Wspomaga leczenie przeziębień, wirusów i stanów zapalnych. Imbir jest wykorzystywany m.in. w chińskiej, indyjskiej i tybetańskiej medycynie naturalnej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 131
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 774
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 131
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 774
Składniki
Imbir obieramy i trzemy, cytryny dobrze myjemy i parzymy wrządkiem. Wyciskamy sok, wlewamy do słoja, wsypujemy potarty imbir. Dodajemy miód i wszystko zalewamy rozcieńczonym do 70% alkoholem. Pozostawiamy w ciemnym miejscu na 2 miesiące. Po tym czasie nalewkę zlewamy i filtrujemy przez bibułę filtracyjną. Rozlewamy do butelek, dobrze zakręcamy. Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 3-6 miesięcy.