Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon owocowy się zaczął za jakiś czas aronia będzie a wtedy polecam tą nalewkę szybko i łatwo się robi oczywiście wszystko dla zdrowotności :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3430
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3747
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 311
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 549
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3430
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3747
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 311
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 549
Składniki
Aronie myjemy(w zależności czy ktoś woli bardziej cierpką nalewkę wtedy wziąć więcej owoców)wrzucamy do garnka(dobrze jest ja ciut rozdrobnić np.tłuczkiem do ziemniaków) dodać wypłukane liście zalać wodą i gotować 10 min od zawrzenia.Odcedzić do płynu dodać cukier i kwasek cytrynowy ponownie zagotować.Ostudzić do zimnego płynu wlać spirytus wymieszać przelać do butelek zakręcić odstawić na 3 mies.w chłodne ciemne miejsce