Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon owocowy się zaczął za jakiś czas aronia będzie a wtedy polecam tą nalewkę szybko i łatwo się robi oczywiście wszystko dla zdrowotności :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Aronie myjemy(w zależności czy ktoś woli bardziej cierpką nalewkę wtedy wziąć więcej owoców)wrzucamy do garnka(dobrze jest ja ciut rozdrobnić np.tłuczkiem do ziemniaków) dodać wypłukane liście zalać wodą i gotować 10 min od zawrzenia.Odcedzić do płynu dodać cukier i kwasek cytrynowy ponownie zagotować.Ostudzić do zimnego płynu wlać spirytus wymieszać przelać do butelek zakręcić odstawić na 3 mies.w chłodne ciemne miejsce