Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon owocowy się zaczął za jakiś czas aronia będzie a wtedy polecam tą nalewkę szybko i łatwo się robi oczywiście wszystko dla zdrowotności :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12702
Składniki
Aronie myjemy(w zależności czy ktoś woli bardziej cierpką nalewkę wtedy wziąć więcej owoców)wrzucamy do garnka(dobrze jest ja ciut rozdrobnić np.tłuczkiem do ziemniaków) dodać wypłukane liście zalać wodą i gotować 10 min od zawrzenia.Odcedzić do płynu dodać cukier i kwasek cytrynowy ponownie zagotować.Ostudzić do zimnego płynu wlać spirytus wymieszać przelać do butelek zakręcić odstawić na 3 mies.w chłodne ciemne miejsce