Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nalewka babuni z pigwy"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 112
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 112
Składniki
Owoce umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Umieść je w słoiku i zalej spirytusem wymieszanym z wodą. Zakręć go porządnie i odstaw na 6 tygodni.
Potem zlej płyn, a owoce zasyp cukrem.
Gdy powstanie syrop, dolej go do dużej butli z alkoholem.
Odstaw pigwówkę w ciemne chłodne miejsce i pozostaw na 3 miesiące. Wtedy będzie smaczniejsza.
Czas: 60 min, 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV