Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna nalewka o super kolorze:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Gruszki trzeba obrać pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne wkładamy do słoja zasypujemy cukrem,zamykamy odstawiamy na 4 dni,pamiętamy aby codziennie potrząsnąć słojem.Po 4 dniach dodajemy laskę wanilii i skórkę z jednej sparzonej pomarańczy zalewamy alkoholami i szczelnie zamkamy na miesiąc.Po tym czasie całość filtrujemy owoce wyciskamy wlewamy do butelek i odstawiamy na miesiąc.Owoce można zjeść ale uwaga bardzo uderzają do głowy :)