Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna nalewka o super kolorze:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Gruszki trzeba obrać pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne wkładamy do słoja zasypujemy cukrem,zamykamy odstawiamy na 4 dni,pamiętamy aby codziennie potrząsnąć słojem.Po 4 dniach dodajemy laskę wanilii i skórkę z jednej sparzonej pomarańczy zalewamy alkoholami i szczelnie zamkamy na miesiąc.Po tym czasie całość filtrujemy owoce wyciskamy wlewamy do butelek i odstawiamy na miesiąc.Owoce można zjeść ale uwaga bardzo uderzają do głowy :)