Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo aromatycznym zapachu i mocnym smaku kawy. Kawówka idealnie pasuje, jako dodatek do deserów oraz na zimowe wieczory.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1561
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231976
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1561
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231976
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Składniki
Kawę w ziarnach wsypujemy do słoja lub przeznaczonego do tego celu zamykanego pojemnika.
Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, gotujemy na małym ogniu do momentu roztopienia się cukru.
Wodę z cukrem wlewamy do słoja z kawą, następnie zalewamy wódką i spirytusem.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę filtrujemy przez gazę, a następnie przelewamy do butelek.
WSKAZÓWKI Co kilka dni pamiętajmy o mieszaniu nalewki.