Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo aromatycznym zapachu i mocnym smaku kawy. Kawówka idealnie pasuje, jako dodatek do deserów oraz na zimowe wieczory.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34356
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 61
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4742
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1381
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34356
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 61
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4742
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1381
Składniki
Kawę w ziarnach wsypujemy do słoja lub przeznaczonego do tego celu zamykanego pojemnika.
Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, gotujemy na małym ogniu do momentu roztopienia się cukru.
Wodę z cukrem wlewamy do słoja z kawą, następnie zalewamy wódką i spirytusem.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę filtrujemy przez gazę, a następnie przelewamy do butelek.
WSKAZÓWKI Co kilka dni pamiętajmy o mieszaniu nalewki.