Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka na czarnych jagodach

Nalewka na czarnych jagodach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48890

Dodano:

Odsłon: 10454

:)

Składniki

  • 1 kg jagód
  • 1 l spirytusu 95-proc.
  • 1/2 kg cukru
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nalewka na czarnych jagodach

Przygotowanie

  1. Umyte i osączone na sicie owoce zasypać cukrem i zalać w słoju spirytusem ,tak aby je przykrywał. Postawić w ciepłe miejsce na trzy tygodnie. Po tym okresie zlać macerat ,przefiltrować przez filtr do kawy i rozlać do butelek. Odstawić , by nalewka leżakowała co najmniej 3 tygodnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 sierpnia 2013 warto jagodzianki spróbować ,tylko ten kolor denaturki odstrasza:):):) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 11 sierpnia 2013 Takiej nalewki jeszcze nie robiłem, ani nie piłem, przepis zabieram i zostawiam "kciuka"

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń