Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki zwane też "złotą jagodą" są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Kieliszek nalewki na tych owocach może zapobiec jesiennym przeziębieniom. Wzmocni stawy i kości. Pomoże w bólach reumatycznych. Uszczelni naczynia krwionośne. Poprawi wzrok.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7223
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7223
Składniki
Owoce miechunki obrać z osłonek, umyć , każdą przekroić na dwie, trzy części , umieścić w szklanym słoiku i zalać alkoholem. Ustawić na parapecie . Po tygodniu owoce opadną na dno słoja. Zlać alkohol. Owoce nie nadają się do niczego, więc musimy je wyrzucić. Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Połączyć z odlanym alkoholem. Przelać do butelek. W każdej umieścić po kilka świeżych owoców by nalewka ładniej się prezentowała. Tę nalewkę robiłam po raz drugi . Tym razem nie na spirytusie ale na wódce.