Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki zwane też "złotą jagodą" są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Kieliszek nalewki na tych owocach może zapobiec jesiennym przeziębieniom. Wzmocni stawy i kości. Pomoże w bólach reumatycznych. Uszczelni naczynia krwionośne. Poprawi wzrok.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 601
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 601
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Owoce miechunki obrać z osłonek, umyć , każdą przekroić na dwie, trzy części , umieścić w szklanym słoiku i zalać alkoholem. Ustawić na parapecie . Po tygodniu owoce opadną na dno słoja. Zlać alkohol. Owoce nie nadają się do niczego, więc musimy je wyrzucić. Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Połączyć z odlanym alkoholem. Przelać do butelek. W każdej umieścić po kilka świeżych owoców by nalewka ładniej się prezentowała. Tę nalewkę robiłam po raz drugi . Tym razem nie na spirytusie ale na wódce.