Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce miechunki zwane też "złotą jagodą" są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Kieliszek nalewki na tych owocach może zapobiec jesiennym przeziębieniom. Wzmocni stawy i kości. Pomoże w bólach reumatycznych. Uszczelni naczynia krwionośne. Poprawi wzrok.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Owoce miechunki obrać z osłonek, umyć , każdą przekroić na dwie, trzy części , umieścić w szklanym słoiku i zalać alkoholem. Ustawić na parapecie . Po tygodniu owoce opadną na dno słoja. Zlać alkohol. Owoce nie nadają się do niczego, więc musimy je wyrzucić. Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Połączyć z odlanym alkoholem. Przelać do butelek. W każdej umieścić po kilka świeżych owoców by nalewka ładniej się prezentowała. Tę nalewkę robiłam po raz drugi . Tym razem nie na spirytusie ale na wódce.