Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Umyte i pozbawione pestek śliwki wsypać do słoja ,wrzucić 2 garści pestek ze śliwek ,by dodać lekkiej goryczki. Wlać spirytus i odstawić w ciemne miejsce. Po około 2-3 tygodniach zlać nalew ,a śliwki usunąć. Zagotować wodę z cukrem ,cukrem waniliowym ,wydrążonym miąższem z laski wanilii i skórką otartą z cytryn. Mieszać ,aż powstanie gęsty syrop. Przecedzić ,ostudzić. Wlać do spirytusu ,dodać brandy. Rozlać do butelek i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej 6 miesięcy.