Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka, smakuje dopiero po minimum 6 miesiącach, ale po dwóch latach jest idealna. Naprawdę, warto jest przechowywać nalewki jak najdłużej, smak mają wtedy nie do opisania.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 198
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 198
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Truskawki przebrać dokładnie wypłukać i osuszyć na sicie i pokroić na połówki. Cytrynę wyszorować, zetrzeć tylko żółtą część skóry i wraz z umytymi i pokrojonymi w ćwiartki lub w plastry limonkami umieścić w słoju 5 litrowym, warstwami, warstwa truskawek, parę plasterków limonki, wiórki ze skórki cytryny i cukier i tak robić warstwy do końca. Pozostawić na dobę aż truskawki puszczą sok, a następnie zalać wszystko rozcieńczonym spirytusem. Po upływie 4 do 6 tygodni nalewkę zlać do gąsiora i umieścić w chłodnej piwnicy, aż do całkowitego sklarowania. Truskawki można wykorzystać do lodów lub do ciast. Na zdrowie !!!