Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 670
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 670
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Wykonanie: Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień. Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.