Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka orzechówka

Nalewka orzechówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15428

Dodano:

Odsłon: 5397

Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień.
    Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 04 sierpnia No właśnie...robię taką nalewkę ale ona powinna mieć kolor ciemnej zieleni. Im dłużej stoi, tym kolor ciemniejszy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń