Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5821
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5821
Składniki
Wykonanie: Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień. Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.