Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1496
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1496
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Składniki
Wykonanie: Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień. Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.