Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2968
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 297
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2968
Składniki
Wykonanie: Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień. Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.