Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne lekarstwo na dolegliwości żołądkowe.Serdecznie polecam:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Najlepsze orzechy zebrane do końca czerwca. Orzechy kroimy na ćwiartki lub mniejsze części dajemy do słoja i zalewamy spirytusem i wódką,tyle by orzechy były przykryte. Odstawić słój w ciemne miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie zlać nalewkę do czystego drugiego słoja ,a orzechy przysypać cukrem by oddały alkohol jaki w nich został. Dać w ciemne miejsce i co kilka dni wymieszać zasypane cukrem orzechy. Trzymać około miesiąca. Po tym czasie zlać powstały syrop z alkoholem i wymieszać z wcześniejszym zlanym alkoholem.
Nalewkę rozlać do butelek i odstawić w ciemnym miejscu na 2-3 miesiące. U mnie ta na zdjęciu jest po rocznym" leżakowaniu":)
Smacznego delektowania:)