Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne lekarstwo na dolegliwości żołądkowe.Serdecznie polecam:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Najlepsze orzechy zebrane do końca czerwca. Orzechy kroimy na ćwiartki lub mniejsze części dajemy do słoja i zalewamy spirytusem i wódką,tyle by orzechy były przykryte. Odstawić słój w ciemne miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie zlać nalewkę do czystego drugiego słoja ,a orzechy przysypać cukrem by oddały alkohol jaki w nich został. Dać w ciemne miejsce i co kilka dni wymieszać zasypane cukrem orzechy. Trzymać około miesiąca. Po tym czasie zlać powstały syrop z alkoholem i wymieszać z wcześniejszym zlanym alkoholem.
Nalewkę rozlać do butelek i odstawić w ciemnym miejscu na 2-3 miesiące. U mnie ta na zdjęciu jest po rocznym" leżakowaniu":)
Smacznego delektowania:)