Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne lekarstwo na dolegliwości żołądkowe.Serdecznie polecam:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Najlepsze orzechy zebrane do końca czerwca. Orzechy kroimy na ćwiartki lub mniejsze części dajemy do słoja i zalewamy spirytusem i wódką,tyle by orzechy były przykryte. Odstawić słój w ciemne miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie zlać nalewkę do czystego drugiego słoja ,a orzechy przysypać cukrem by oddały alkohol jaki w nich został. Dać w ciemne miejsce i co kilka dni wymieszać zasypane cukrem orzechy. Trzymać około miesiąca. Po tym czasie zlać powstały syrop z alkoholem i wymieszać z wcześniejszym zlanym alkoholem.
Nalewkę rozlać do butelek i odstawić w ciemnym miejscu na 2-3 miesiące. U mnie ta na zdjęciu jest po rocznym" leżakowaniu":)
Smacznego delektowania:)