Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nalewka z czarnych porzeczek z dodatkiem cynamonu i goździków. Na zimowe wieczory jak znalazł.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 564
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 564
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Owoce czyścimy ,płuczemy ,osączamy i zalewamy pomieszanym alkoholem ,dodajemy przyprawy i niestety odstawiamy na 6 tygodni do macerowania. Po tym czasie nalew zlewamy ,a owoce zasypujemy cukrem i dodajemy miód. Po tygodniu uzyskany syrop mieszamy z nalewką ,przecedzamy przez gazę i rozlewamy do butelek. Odstawiamy na pół roku.