Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nalewka z czarnych porzeczek z dodatkiem cynamonu i goździków. Na zimowe wieczory jak znalazł.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 115
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 25
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 50
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 115
Szybki i prosty do zrobienia, polecam każdej osobie która nie ma czasu na nic...
Odsłon: 25
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 50
Składniki
Owoce czyścimy ,płuczemy ,osączamy i zalewamy pomieszanym alkoholem ,dodajemy przyprawy i niestety odstawiamy na 6 tygodni do macerowania. Po tym czasie nalew zlewamy ,a owoce zasypujemy cukrem i dodajemy miód. Po tygodniu uzyskany syrop mieszamy z nalewką ,przecedzamy przez gazę i rozlewamy do butelek. Odstawiamy na pół roku.