Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta idą, więc czas na nastawienie okolicznościowej nalewki
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1903
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 41
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 788
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 930
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 237
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1903
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 41
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 788
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 930
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 237
Składniki
Do miodu dodajemy 200g wódki i dokładnie mieszamy, albo wolno podgrzewając, albo przy użyciu blendera.
Pomarańcze dokładnie myjemy, sparzamy i kroimy w plastry.
Do wysokiego słoja wrzucamy wszystkie bakalie i przyprawy, na wierzchu układamy plastry pomarańczy, zalewamy wódką i miodem, szczelnie przykrywamy i ostawiamy na 10 tygodni.
Na kilka dni przed świętami zlewamy nalewkę przez gazę i rozlewamy do butelek. Odstawiamy jeszcze do leżakowania.
Najlepiej smakuje rok później, ale tylko raz, przez roztargnienie, zachowała się u nas jedna butelka na kolejny rok... Smacznego !!!