Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona nalewka o cudownym smaku i aromacie. Przepis zaczerpnięty od R'n'G Kitchen (http://www.rngkitchen.pl/2014/06/nalewka-truskawkowa.html)
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 967
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 967
Składniki
Truskawki myjemy, osuszamy na sicie, obieramy z szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do dużego słoika, zasypujemy cukrem. Alkohol dodajemy mniej więcej po 24 godzinach, gdy owoce puszczą sok i większość cukru nam się rozpuści. Słoik zakręcamy. Zalane wódką truskawki odstawiamy na parapet na miesiąc, co kilka dni potrząsamy słoikiem. Po miesiącu nalewkę przecedzamy przez gazę, rozlewamy do butelek, zakręcamy. Odstawiamy na kilka miesięcy.
Smacznego.