Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona nalewka o cudownym smaku i aromacie. Przepis zaczerpnięty od R'n'G Kitchen (http://www.rngkitchen.pl/2014/06/nalewka-truskawkowa.html)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12168
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12168
Składniki
Truskawki myjemy, osuszamy na sicie, obieramy z szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do dużego słoika, zasypujemy cukrem. Alkohol dodajemy mniej więcej po 24 godzinach, gdy owoce puszczą sok i większość cukru nam się rozpuści. Słoik zakręcamy. Zalane wódką truskawki odstawiamy na parapet na miesiąc, co kilka dni potrząsamy słoikiem. Po miesiącu nalewkę przecedzamy przez gazę, rozlewamy do butelek, zakręcamy. Odstawiamy na kilka miesięcy.
Smacznego.