Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postawiliśmy na wersję korzenną.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 835
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12596
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 835
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12596
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do słoika, zasypujemy cukrem i dodajemy przyprawy. Słoik umieszczamy w nasłonecznionym miejscu. Po 4 dniach dolewamy przegotowaną, schłodzoną wodę, oraz spirytus. Słoik umieszczamy w zacienionym miejscu. Po 5 dniach nalewkę przecedzamy przez gazę, przelewamy do butelek.