Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pigwa obrodziła więc coś trzeba z niej zrobić. Prezentowałam już przetwory z pigwy. Dzisiaj trochę inaczej. Własnie powstaje nalewka, ale pomysł na połączanie pigwy z dziką róża jest dość ciekawy. Nie mój- mojego męża. Na razie wstępny etap, na efekt końcowy trzeba będzie poczekać.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Składniki
Owoce pigwy przekroić, wyciąć pestki, pokroić na małe kawałki, wsypać do słoja, dodać oczyszczoną z szypułek różę. Wsypać goździki i rodzynki. wszystko zalać alkoholem, zostawić na ok. 2-3 tygodnie. Po tym czasie odcedzić alkohol. Owoce zalać miodem, dodać startą skórkę z pomarańczy i tak trzymać od 1-2 tygodni, często potrząsając. Esencję , która powstanie, połączyć z alkoholem. Nalewkę odstawić na dwa miesiące.