Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pigwa obrodziła więc coś trzeba z niej zrobić. Prezentowałam już przetwory z pigwy. Dzisiaj trochę inaczej. Własnie powstaje nalewka, ale pomysł na połączanie pigwy z dziką róża jest dość ciekawy. Nie mój- mojego męża. Na razie wstępny etap, na efekt końcowy trzeba będzie poczekać.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4176
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1191
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4176
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1191
Składniki
Owoce pigwy przekroić, wyciąć pestki, pokroić na małe kawałki, wsypać do słoja, dodać oczyszczoną z szypułek różę. Wsypać goździki i rodzynki. wszystko zalać alkoholem, zostawić na ok. 2-3 tygodnie. Po tym czasie odcedzić alkohol. Owoce zalać miodem, dodać startą skórkę z pomarańczy i tak trzymać od 1-2 tygodni, często potrząsając. Esencję , która powstanie, połączyć z alkoholem. Nalewkę odstawić na dwa miesiące.