Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jesteś amatorem domowych trunków, wypróbuj przepis na nalewkę z truskawek. Aby wyszła smaczna, wybierz dojrzałe, słodkie i aromatyczne truskawki. Pamiętaj, że nalewka będzie gotowa do picia po upływie 3 miesięcy, najlepiej jednak pozostawić ją na pół roku, a nawet rok leżakowania.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30158
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30158
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek. Gotowe włóż do dużego słoika i zasyp cukrem. Odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 3 godziny.
Spirytus wymieszaj z wodą i zalej truskawki. Całość bardzo delikatnie wymieszaj i zakręć. Pozostaw w temperaturze pokojowej na miesiąc.
Po upływie 30 dni przelej powstały płyn do nowego słoika. Ponownie pozostaw w temperaturze pokojowej na miesiąc. Następnie przelej do butelek.
Po dwóch miesiącach nalewka powinna być klarowna bez osadu, jednak gotowa do spożycia będzie dopiero po 3 miesiącach leżakowania.