Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jesteś amatorem domowych trunków, wypróbuj przepis na nalewkę z truskawek. Aby wyszła smaczna, wybierz dojrzałe, słodkie i aromatyczne truskawki. Pamiętaj, że nalewka będzie gotowa do picia po upływie 3 miesięcy, najlepiej jednak pozostawić ją na pół roku, a nawet rok leżakowania.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19835
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek. Gotowe włóż do dużego słoika i zasyp cukrem. Odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 3 godziny.
Spirytus wymieszaj z wodą i zalej truskawki. Całość bardzo delikatnie wymieszaj i zakręć. Pozostaw w temperaturze pokojowej na miesiąc.
Po upływie 30 dni przelej powstały płyn do nowego słoika. Ponownie pozostaw w temperaturze pokojowej na miesiąc. Następnie przelej do butelek.
Po dwóch miesiącach nalewka powinna być klarowna bez osadu, jednak gotowa do spożycia będzie dopiero po 3 miesiącach leżakowania.