Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nalewki leśniczego"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Składniki
Owoce przebierz, opłucz. Rozsyp na ściereczce albo na papierowym ręczniku, poczekaj, aż wyschną. Każdy rodzaj owoców osobno zmiksuj z 1 szkl. cukru.
Następnie masy owocowe przełóż do oddzielnych słoików. Do malin dodaj anyż, do jeżyn – cynamon, a do moreli – goździki. Wlej po 3 szkl. wódki i dobrze wymieszaj.
Naczynia przykryj i odstaw na 4–6 tygodni w ciemne, ciepłe miejsce. Co jakiś czas potrząsaj słoikami.
Następnie płyn zlej i przecedź przez czystą ściereczkę albo papierowy filtr do kawy.
Gotową nalewkę przelej do butelek. Szczelnie zakręć. Odstaw na min. 3 miesiące.Źródło: Naj