Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Napój z mango i świeżego imbiru"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Mango umyj starannie pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Usuń pestkę, miąższ pokrój na kawałki. Wrzuć do garnka, zalej litrem wody.
Wrzuć laskę cynamonu oraz kilka ziarenek kardamonu. Korzeń imbiru obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do składników w garnku. Gotuj całość na średnim ogniu 12-15 minut.
Pomarańcze i limonki sparz wrzątkiem. Jedną limonkę odłóż do dekoracji. Z pozostałych cytrusów wyciśnij sok. Dodaj go do garnka, wymieszaj. Owocowy wywar zdejmij z ognia. Dosłódź do smaku miodem. Przelej przez sitko. Rozlewaj do szklanek (jeśli chcesz dodaj miąższ mango), dekoruj odłożoną limonką.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety