Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Odżywcze smoothie z mango"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Obierz banany, pokrój na plastry i wrzuć do blendera. Obierz melon ze skórki i pokrój na kawałki. Przygotuj mango. Najpierw odetnij węższe końce. Postaw owoc na desce i prowadząc ostry nóż od góry do dołu, zdejmij skórkę. Trzymając owoc, ciągle w pionie krój plastry, ścinając miąższ z obu stron pestki.
Wrzuć pokrojone mango i melona do blendera. Dodaj mleko, jogurt, łyżkę miodu i cukier waniliowy.
Zmiksuj całość na kremowy, jednolity napój. Gotowy możesz wstawić na klika minut do lodówki.
Podawaj z odrobiną kakao posypanym na wierzchu.
Czas przygotowania: 20 minut, porcja: 152 kcal, koszt: ok. 2,5 zł. Dla 4 osób.Źródło: Olivia