Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowy, orzeźwiający i lekki kefir ogórkowy z wyraźną nutą koperku. Dobrze sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub koktajl wzmacniający po treningu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skórką), posypujemy solą i odstawiamy. Kiedy ogórki puszczą wodę, dobrze je odciskamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i miksujemy do momentu wytworzenia gładkiej masy. Następnie dodajemy miód, koperek, sok z cytryny oraz kefir i jeszcze raz wszystko miksujemy. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)