Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowy, orzeźwiający i lekki kefir ogórkowy z wyraźną nutą koperku. Dobrze sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub koktajl wzmacniający po treningu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skórką), posypujemy solą i odstawiamy. Kiedy ogórki puszczą wodę, dobrze je odciskamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i miksujemy do momentu wytworzenia gładkiej masy. Następnie dodajemy miód, koperek, sok z cytryny oraz kefir i jeszcze raz wszystko miksujemy. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)