Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakuje i idealnie nadaje się na "babskie podaguchy".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Składniki
Żółtka energicznie utrzeć z miodem lub cukrem na gęsty kogel-mogel.
Piwo wlać do rondelka, włożyć laskę cynamonu, goździki i podgrzewać prawie do zagotowanie, ale w żadnym wypadku nie doprowadzić do zagotowania piwa.
Piwo zdjąć z ognia, wlać do niego kogel-mogel i szybciutko zamieszać. Postawić znowu na ogniu i pomału podgrzewać, również uważając, aby piwo nie zagotowało się. Podgrzewać, aż do lekkiego gęstnienia napoju.
Piwo rozlać do szklaneczek , przyozdobić cynamonem w proszku i można zacząć się nim delektować póki gorące. SMACZNEGO!