Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakuje i idealnie nadaje się na "babskie podaguchy".
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Składniki
Żółtka energicznie utrzeć z miodem lub cukrem na gęsty kogel-mogel.
Piwo wlać do rondelka, włożyć laskę cynamonu, goździki i podgrzewać prawie do zagotowanie, ale w żadnym wypadku nie doprowadzić do zagotowania piwa.
Piwo zdjąć z ognia, wlać do niego kogel-mogel i szybciutko zamieszać. Postawić znowu na ogniu i pomału podgrzewać, również uważając, aby piwo nie zagotowało się. Podgrzewać, aż do lekkiego gęstnienia napoju.
Piwo rozlać do szklaneczek , przyozdobić cynamonem w proszku i można zacząć się nim delektować póki gorące. SMACZNEGO!