Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakuje i idealnie nadaje się na "babskie podaguchy".
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2826
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4408
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2826
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4408
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Składniki
Żółtka energicznie utrzeć z miodem lub cukrem na gęsty kogel-mogel.
Piwo wlać do rondelka, włożyć laskę cynamonu, goździki i podgrzewać prawie do zagotowanie, ale w żadnym wypadku nie doprowadzić do zagotowania piwa.
Piwo zdjąć z ognia, wlać do niego kogel-mogel i szybciutko zamieszać. Postawić znowu na ogniu i pomału podgrzewać, również uważając, aby piwo nie zagotowało się. Podgrzewać, aż do lekkiego gęstnienia napoju.
Piwo rozlać do szklaneczek , przyozdobić cynamonem w proszku i można zacząć się nim delektować póki gorące. SMACZNEGO!