Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakuje i idealnie nadaje się na "babskie podaguchy".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12836
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4512
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12836
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4512
Składniki
Żółtka energicznie utrzeć z miodem lub cukrem na gęsty kogel-mogel.
Piwo wlać do rondelka, włożyć laskę cynamonu, goździki i podgrzewać prawie do zagotowanie, ale w żadnym wypadku nie doprowadzić do zagotowania piwa.
Piwo zdjąć z ognia, wlać do niego kogel-mogel i szybciutko zamieszać. Postawić znowu na ogniu i pomału podgrzewać, również uważając, aby piwo nie zagotowało się. Podgrzewać, aż do lekkiego gęstnienia napoju.
Piwo rozlać do szklaneczek , przyozdobić cynamonem w proszku i można zacząć się nim delektować póki gorące. SMACZNEGO!