Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno pomarańczowo-cytrynowa lemoniada z miętą i kostkami lodu świetnie gasi pragnienie w upalne dni, przygotujecie ją w kilka minut .
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Składniki
Pomarańcze i cytryny sparz wrzątkiem, pomarańcze obierz ze skórki i usuń błonki następnie pokrój w kostkę i wrzuć do dzbanka, dodatkowo pomarańcze w dzbanku rozgnieść tłuczkiem żeby puściły sok.
Dodaj pokrojoną w plastry cytrynę, miętę, całość zalej wodą, dodaj kostki lodu, wymieszaj .
Lemoniada smakuje najlepiej mocno schłodzona . Polecam ,