Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wakacji. Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 938
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 938
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyłem, wycisnąłem sok. Alkohol dokładnie wymieszałem z miodem. Dodałem sok, składniki połączyłem. Wstawiłem do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszałem. PS. Aguardente to bimber z trzciny cukrowej.