Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wakacji. Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22410
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22410
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyłem, wycisnąłem sok. Alkohol dokładnie wymieszałem z miodem. Dodałem sok, składniki połączyłem. Wstawiłem do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszałem. PS. Aguardente to bimber z trzciny cukrowej.