Do góry

Napoje Przepis na:

Poncha. Lokalny drink Madery

Poncha. Lokalny drink Madery

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16757

Dodano:

Odsłon: 2218

Efekt wakacji. Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.

Składniki

  • 1 część aguardente 50%
  • 1 część miodu wielokwiatowego
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomarańczę i cytrynę sparzyłem, wycisnąłem sok.
    Alkohol dokładnie wymieszałem z miodem. Dodałem sok, składniki połączyłem.
    Wstawiłem do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszałem.

    PS. Aguardente to bimber z trzciny cukrowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń