Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wakacji. Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić albo na samych pomarańczach, albo w połączeniu pomarańczy z cytryną.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyłem, wycisnąłem sok. Alkohol dokładnie wymieszałem z miodem. Dodałem sok, składniki połączyłem. Wstawiłem do lodówki na min. godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszałem. PS. Aguardente to bimber z trzciny cukrowej.