Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający syrop miodowo -imbirowy"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
15 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na słoik o poj. 200 ml
Cytrynę i imbir obieram. Cytrynę kroję w plastry, imbir w małe kawałki.
Do wyparzonego słoiczka z zakrętką wlewam trochę miodu, kładę na wierzchu plasterek cytryny i kawałek imbiru, wlewam 1-2 łyżki miodu. Robię tak do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinien być miód.
Słoiczek zakręcam, przechowuję w lodówce. Syrop jest gotowy po 2 dniach.Źródło: Kobieta i życie